Contrabandist urmărit cu focuri de armă. Suspectul și-a incendiat mașina (VIDEO)

Un contrabandist de țigări, care a fost urmărit de polițiștii de frontieră, și-a incendiat autoturismul în încercarea de a scăpa de probele compromițătoare. Totul s-a întâmplat luni după-amiază (n.r. 11 octombrie a.c.), când polițiștii de frontieră botoșăneni, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean au organizat o operațiune, ținta fiind un autoturism despre care existau informații că ar fi implicat în acte de contrabandă și care a fost reperat în apropiere de satul Roșiori (comuna Răchiți). A fost organizat un filtru în trafic, însă șoferul autoturismului suspect nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor și, în consecință, aceștia au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât și către pneurile autoturismului.

„Conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea și, pe un câmp cu vegetație abundentă, și-a incendiat autoturismul, fugind prin lanurile de porumb. Polițiștii de frontieră sosiți la fața locului au reușit să extragă, înainte ca focul să se extindă asupra întregului autoturism, nouă colete cu țigări de contrabandă”, a precizat Tatiana Radu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani. În total, ar fi vorba de 4.620 de pachete cu țigări de proveniență duty-free, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Incendiul a fost stins de către pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, care au intervenit întrucât exista pericolul ca focul să cuprindă și lanul de porumb din apropiere.

În prezent, polițiștii de frontiera efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și desfășoară activități în vederea stabilirii întregii arii infracționale și pentru identificarea persoanelor implicate în activitatea de contrabandă.

 

Deja ai votat!