Protest la societatea Eltrans (video)

Câţiva salariaţi ai societăţii Eltrans, şoferi şi taxatori, au protestat astăzi timp de o oră. Oamenii au întrerupt activitatea şi s-au adunat la sediul societăţii pentru a-şi exprima nemulţumirea în legătură cu nivelul salariilor. Aceştia s-au plâns că au ore suplimentare plătite la 75%, dar şi de nivelul de impozitare a salariilor. De asemenea angajaţii susţin că sunt probleme şi în privinţa stabilirii traseelor în transportul public local.

La sediul societăţii au ajuns primarul Cosmin Andrei şi viceprimarul Bogdan Buhăianu. Primarul le-a spus oamenilor că pe 26 octombrie se va întruni noul Consiliu de Administraţie al societăţii, care va numi un director interimar şi un director adjunct. „De la aceşti directori aşteptăm să facă venituri din parcările pe care vi le-am dat în gestiune, de asta vi le-am dat, să susţinem acest transport public pentru că ştiu cu ce probleme vă confruntaţi şi dacă nu ar fi subvenţia de la primărie, nu aţi lua nici banii ăştia”, a spus Cosmin Andrei.

Nemulţumiri în privinţa administrării parcărilor cu plată

Edilul s-a declarat nemulţumit de activitatea societăţii Eltrans, în privinţa administrării parcărilor cu plată şi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Primarul municipiului nu a exclus posibilitatea ca noul Consiliu de Administraţie să decidă unele modificări ale organigramei. Asta după ce protestatarii i-au semnalat faptul că sunt multe persoane la birouri. Totodată, Cosmin Andrei nu a ratat ocazia de a le spune oamenilor că din cauza consilierilor liberali societatea a funcţionat aproape un an fără Consiliu de Administraţie.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu le-a spus celor prezenţi că au venituri salariale mult peste ceea ce oferă celelalte societăţi ale CL. Potrivit edilului, sunt angajaţi care au un salariu lunar brut de peste 5.000 de lei. Protestatarii spun însă că au ajuns la aceste salarii datorită orelor suplimentare lucrate.

Ne-au promis că pe 27 ne vom întâlni la Eltrans din nou. Nu se poate să munceşti o lună şi să iei banii pe o săptămână. Cam aşa se întâmplă la societatea asta. Orele suplimentare se plătesc cu 75%. Ne-a ajuns cutiţul la os. Am întrerupt lucrul parţial”, a declarat un protestatar.

Victor Ivănescu, directorul Eltrans, nu a participat la discuţii. Contactat telefonic, oficialul a declarat că a fost la un control medical la Suceava. Oficialul a adăugat că nu a primit niciun memoriu din partea protestatarilor, reamintind că toate solicitările primite de la sindicatul din unitate sunt discutate şi negociate.

 

 

Deja ai votat!