Spectacole de teatru pe scena Casei Tineretului

Două spectacole de teatru vor avea loc în acest weekend pe scena Casei Tineretului din Botoşani. Astfel, sâmbătă, 16 octombrie, începând cu ora 18.00, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor prezenta spectacolul „ZEUL MĂCELULUI” de Yasmina Reza. Acesta este în regia lui Erwin Șimșensohn, iar Scenografia aparține lui Mihai Pastramagiu.

Din distribuţie fac parte actorii Daniela Bucătaru, Ioan Crețescu, Gina Pătrașcu-Zamfirache și Valentin Popa.

„A fost un incident în viața fiului meu – declara Yasmina Reza într – un interviu din The Guardian” – în care am găsit o incredibilă sursă de inspirație. Când fiul meu avea 13,14 ani, prietenul său cel mai bun a avut o altercație cu alt băiat, iar în urma acesteia și- a spart câțiva dinți. Câteva zile mai târziu, când m-am întâlnit pe stradă cu mama prietenului fiului meu, mi-am exprimat îngrijorarea, am întrebat-o dacă a fost nevoie de operație. Iar replica ei a fost: “Poți să-ți imaginezi ? Părinții băiatului acela nici măcar nu mi-au dat măcar un telefon. “ Două cupluri mature se întâlnesc pentru a purta o discuție civilizată despre joaca violentă dintre fii lor. Neîmpliniri, absurdități, situații penibile și multă, poate prea multă, sinceritate se așează între cele patru personaje. Ce se întâmplă când se estompează granița dintre “ceea ce e frumos și corect într-o vizită”, de pildă, și ceea ce gândim sau simțim cu adevărat? Rămâne să descoperiți în această montare”, a transmis teatrologul Irina Zlotea.

Duminică, „WATCH DOGS” – „Câini de pază”

Duminică, 17 octombrie, de la ora 18.00, tot la Casa Tineretului va fi pus în scenă spectacolul „Watch Dogs”-„Câini de pază”. Testul aparține lui Lucian Băleanu, regia artistică lui Alexandru Vasilache, iar scenografia lui Mihai Pastramagiu.

Din distribuţie fac parte actorii Gheorghe Frunză, Răzvan Amitroaei, Sorin Ciofu și Gina Pătrașcu Zamfirache.

„Incinta unui aeroport. Un culoar lăuntric, interzis călătorilor. Nimic ieșit din comun. Un cotidian aproape dureros de banal și plictisitor. Și totuși… În acest spațiu al întâlnirilor și al despărțirilor se intersectează destine. Sunt niște întâlniri aparent ocazionale, nevinovate. Așa cum ni se întâmplă cu miile pe parcursul unei vieți și cărora nu le acordăm nici cea mai minimă atenție. Aceste atingeri ale sorții, însă, nu sunt deloc accidentale. Ele ne marchează existența. A noastră , a celor din preajma noastră, a tuturor celor cu care intrăm ulterior în contact”, a transmis profesorul Lucian Băleanu.

Pentru ambele spectacole biletele costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici. 

Deja ai votat!