marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTTânăr mort după ce a fost împuşcat în cap de poliţişti

Tânăr mort după ce a fost împuşcat în cap de poliţişti

Tânărul împuşcat în cap de poliţiştii de frontieră botoşăneni a decedat în spital. Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, a fost transferat la Iaşi la câteva ore după incidentul care a avut loc într-o localitate de frontieră, iar luni a decedat pe secţia de reanimare din judeţul vecin.
„Starea victimei a fost foarte gravă din momentul internării. Staţionar, fără vreo evoluţie pozitivă”, a spus medicul primar neurochirurg Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Nicolae Oblu din Iaşi.

De altfel, starea tânărului a fost gravă încă de când a fost transportat la Iaşi. „Pacientul a fost preluat din serviciul UPU în comă de gradul IV, intubat şi ventilat mecanic. Acesta prezenta un traumatism cranian acut deschis, cu plagă împuşcată transfixiantă, cu retenţie de corpi străini. A fost transferat la Neurochirurgie Iaşi, cu prognostic rezervat”, a precizat Cristi Calimandriuc, asistent în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Botoşani.

Poliţist acroşat cu maşina

Incidentul în timpul căruia botoşăneanul a fost rănit este unul dintre cele mai grave episoade petrecute din cauza contrabandei cu ţigări. Tragedia s-a petrecut puţin după miezul nopţii de 2 spre 3 octombrie, în Santa Mare.

Tânărul se afla la volanului unui Seat când un echipaj al Poliţiei de Frontieră de la Româneşti, care acționa în zonă, i-a făcut semn să oprească. Şoferul nu s-a conformat, însă, şi l-a acroşat uşor pe unul dintre poliţişti, după care a accelerat. În acel moment, poliţistul lovit de maşină a scos pistolul, trăgând iniţial în aer, dar şi apoi spre maşina care trecuse de el, mai multe focuri de armă. Câteva dintre gloanţele trase au atins autoturismul aflat în mişcare,iar unul l-a lovit în cap pe şofer.

La faţa locului a ajuns un echipaj al SMURD, chemat de poliţişti, care a preluat victima în stare gravă. Tânărul a fost transportat la Urgenţe, unde s-a încercat stabilizarea lui. Glonţul i-a intrat în ceafă şi a traversat toată cutia craniană, oprindu-se în zona feţei. La radiografii, părţi metalice puteau fi observate încă în cutia craniană, iar o parte din substanţa cenuşie din cutia craniana s-a pierdut prin traumatismul deschis.

Anchetă deschisă de polițiști

Cazul a intrat în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, care a preluat cercetarea sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și contrabandă. În anchetă s-a stabilit că poliţiştii au tras nu mai puţin de 12 focuri înspre maşina fugară.

După decesul victimei, încadrarea juridică a fost schimbată în ucidere din culpă, procurorii luând iniţial în calcul şi acuzarea şoferului de tentativă de omor, după ce a lovit intenţionat un poliţist cu maşina.

Din primele cercetări la faţa locului, în maşină au fost găsite mai multe baxuri cu ţigări de contrabandă, învelite în folie neagră, iar maşina implicată în accident avea număr de înmatriculare fals.

Tânărul a avut o viaţă mai agitată şi până la evenimentul nefericit. Anul trecut a ajuns la urgenţe ca urmare a unei agresiuni, fiind diagnosticat cu o contuzie de mandibulă, cu un an înainte a ajuns cu o plagă tăiată la o mână, iar în 2017 cu o plagă tăiată la picior.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
1.1 ° C
1.1 °
-0.6 °
87 %
0.9kmh
91 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De pe vremea când polițiștii și pompierii își ofereau flori unul altuia de Ziua femeii.

EDITORIAL

„Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?“. Este celebra replică...

EPIGRAMA ZILEI

Ar fi fost chiar anormal Să vrea post de preşedinte. El, la învârtit cuvinte, Fiind … ”Crin imperial” !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...