Bani ceruţi pentru asfaltarea unor străzi, în cadrul Programului „Anghel Saligny”

Consilierii municipali au votat în şedinţa de ieri, 12 octombrie, proiectul vizând solicitarea unor finanţări pentru reabilitarea a 24 de străzi, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. este vorba despre strada Crizantemelor din cartierul Tulbureni, Poșta Veche, Grigore Antipa, respectiv cele incluse în Cvartalele I și II, pentru care a fost întocmită deja documentaţia.

Cele mai mari sume vizează străzile din cele două cvartale. Astfel, pentru Cvartalul I (străzile Humulești, Tunari, Ion Creangă, Alexandru cel Bun, August Treboniu Laurian, Grăniceri, Petru Maior, Furtunei, Vasile Conta și Baciului) investiția se va ridica la peste 17 milioane de lei. Pentru Cvartalul II (care cuprinde străzile Liliacului, Lalelelor, Verona, Zefirului, Caisului, Porumbelului, Ghiocei, Codrului, Bradului, Simion Bărnuțiu și Austrului) se solicită 11,5 milioane de lei, la care se adaugă o cofinanțare de 91.000 de lei. În total, reabilitarea și modernizarea celor 24 de străzi vor presupune un efort financiar de peste 33 de milioane de lei.

Înaintea votului, nu au lipsit contrele politice

Cum era de aşteptat, înaintea votului nu au lipsit contrele politice. Consilierul liberal Cătălina Lupaşcu a amintit că Guvernul Cîţu a „aprobat acest proiect ambiţios pentru România”. „Ne dorim din tot sufletul să realizaţi cele 24 de străzi, având în vedere că, în perioada 2012 – 2019, când dumneavoastră cu PSD-ul aţi fost la guvernare, prin PNDL a fost asfaltată doar o singură stradă. Cu siguranţă, noi vom face toate demersurile ca proiectele dumneavoastră să fie aprobate, astfel încât să aducem un trai mai bun botoşănenilor. Şi poate vă reconstruiţi discursul atunci când vorbiţi despre guvernul PNL, care da, iată, face posibilă ca în perioada dumneavoastră 24 de străzi măcar să poată visa la un asfalt într-o perioadă foarte scurtă”, a declarat Cătălina Lupaşcu.

Cosmin Andrei, primarul municipiului, a explicat că, dincolo de culoarea politică, municipalitatea are această oportunitate, lansată de Ministerul Dezvoltării. „Nu putem rata această oportunitate. Dacă lucrurile nu se vor mişca, voi veni în faţa dumneavoastră să contractăm un credit. Îmi doresc foarte mult să funcţioneze acest program, am şi anumite semne de întrebare, am primit şi anumite semnale”, a spus Cosmin Andrei.

Edilul a amintit că municipalitatea a solicitat 21 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, dar nu a primit nici un leu, cele mai mari sume fiind repartizate comunităţilor conduse de primari PNL. Totodată, Cosmin Andrei s-a declarat încântat de faptul că, pentru prima dată în istoria oraşului, investiţiile privesc zone în care să fie asfaltate mai multe străzi, nu „străduţe de câteva sute de metri cu care să se împăuneze unii sau alţii”.

 

Deja ai votat!