Peste 100 de cadre didactice botoşănene au fost confirmate cu Covid

Datele centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean în privinţa persoanelor din sistemul educaţional confirmate cu Covid se schimbă de la o zi la alta. Şi nu în bine. Profesorul Irina Telişcă, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a transmis că la această dată sunt 110 de cadre didactice conformate cu Covid, opt angajaţi din categoria personalului didactic auxiliar, opt din rândul personalului nedidactic şi 178 de elevi.

Date fiind aceste cazuri, 168 de clase, totalizând 3012 elevi, îşi desfăşoară activitatea în mediul online. Cadrele care ţin ore online au la dispoziţie şi lecţiile virtuale postate pe site-ul IŞJ, la secțiunea învățământ online, https://isjbotosani.ro/.

Totodată, pe site-ul IŞJ este postată situaţia cu unităţile unde sunt clase cu activitate online. Situaţia poate fi consultată la adresa: https://isjbotosani.ro/wp-content/uploads/2021/10/Formatiuni-de-studiu-cu-activitate-online-ca-urmare-a-existentei-cazurilor-de-Covid-19-04.10.2021.pdf

E o perioadă foarte grea şi, din păcate, încă nu am ajuns în vârful acestui val. Transmiterea comunitară este foarte mare”, a declarat Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică. Oficialul a apreciat că, la nivel naţional, ar trebui să se ia în calcul închiderea şcolilor pentru o perioadă de două săptămâni, dar şi suspendarea altor activităţi, cu scopul de a se întrerupe această transmitere comunitară.

Din păcate, în rândul angajaţilor din învăţământ încă existe multe persoane care refuză să se vaccineze şi să vadă pericolul reprezentat de noul coronavirus.

 

Deja ai votat!