Șofer botoșănean blocat între munți, din cauza unei erori de GPS

foto IPJ Argeș

Din cauza unei erori de configurație GPS, un șofer din Botoșani s-a trezit pe un drum forestier din județul Argeș, undeva în zona munților Piatra Craiului. Întrucât nu a mai reușit să iasă din pădure, botoșăneanul în vârstă de 58 de ani a sunat la 112 și a cerut ajutor.

Incidentul s-a petrecut marți (n.r. – 12 octombrie a.c.), când bărbatul a fost dirijat în mod eronat de GPS și a ajuns cu autoutilitara pe care o conducea pe un drum forestier din zona Rucăr Dâmbovicioara, unde a rămas blocat. „În urma apelului, au fost formate echipe de căutare de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr, care au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Postului Montan Rucăr, precum și al reprezentanților Salvamont Argeș”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Argeș.

În urma căutărilor, botoșăneanul a fost localizat pe raza comunei Dâmbovicioara, în punctul Brustureț, pe un drum forestier. „Acesta nu a suferit vătămări, iar marfă transportată nu a suferit deteriorări, cel în cauză fiind îndrumat până la DN 73, în direcția municipiului Pitești”, au mai precizat reprezentanții IPJ Argeș.

 

Deja ai votat!