Bani în plus pentru reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” (video)

Reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” se apropie de final, însă costurile suportate de municipalitatea botoşăneană vor fi mai mari. „Am aprobat  indicatorii tehnico- economici pentru a modifica o parte din confinanţare, dat fiind faptul că a intervenit ordonanţa care indexează preţurile materialelor de construcţii, dar avem şi ordonanţa în baza căreia au fost majorate salariile în construcţii. Am aprobat confinanţarea în acest proiect, care înseamnă un plus de două milioane de lei, bani care vor fi alocaţi de la bugetul local”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat în şedinţa deliberativului local din 12 octombrie, valoarea totală a proiectului a ajuns la 10.621.161 de lei, din care valoarea lucrărilor de construcţii şi montaj este de 8.902.970 de lei. Penultimele valori aprobate în deliberativul local erau de 8.593.392 de lei (valoarea totală la proiectului), respectiv 6.797.007 de lei (valoarea lucrărilor de construcţii plus montaj).

Această situaţie este generalizată la toate proiectele pe care le avem. Vă pot da un exemplu – Parcul Cornişa, care a avut o confinanţare de 50% şi a însemnat sume foarte – foarte mari. Vă pot da exemplu cu licitaţia pentru reabilitarea infrastructurii pentru tramvai acolo unde nu ne ajung banii, pentru că devizele iniţiale au fost modificate. Asta pentru că aşa merge guvernarea şi aşa merge economia în ţara asta. Astăzi (12 octombrie 2021 – n.r,) a fost anunţat un indice de inflaţie de 6%. Toate aceste lucruri, indexarea preţurilor la materiale, ordonanţa privind salariile în construcţii, conduc la sume mult mai mari pentru confinanţare pe care trebuie să le suportăm pentru că nu putem opri un astfel de proiect, în stadiul în care am ajuns”, le-a transmis Cosmin Andrei consilierilor municipali.

La această dată, reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” a ajuns la un stadiu de 80%. Lucrările la Biserica „Sfântul Gheorghe” au început în august 2020. Constructorul a dat asigurări că va finaliza lucrările până la sfârşitul acestui an.

Deja ai votat!