ÎPS Teofan – „Dumnezeu să ne aibă sub ocrotirea sa”

La ceas de mare sărbătoare pentru întreaga Moldovă şi întreaga ţară, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a transmis un mesaj către credincioşi.

Suntem în miez de sărbătoare. Sărbătoare mare la Iaşi, hramul Catedralei Mitropolitane, zi şi zile închinate Sfintei Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva. Mulţi credincioşi s-au îndreptat spre Iaşi în aceste zile, dorind să-şi aşeze inima, sufletul şi cugetul şi trupul în faţa binecuvântatelor moaşte ale Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Gheorghe Pelerinul. Sunt mai puţini pelerini anul acesta decât până acum doi ani. Vremurile sunt aşa cum sunt şi unii credincioşi, obişnuiţi să vină în aceste zile la Iaşi, au preferat să facă acest drum cu câteva săptămâni înainte. Alţii, poate, au amânat pentru sfârşit de octombrie pelerinajul la Iaşi. Alţii, poate, dintr-o pricină sau alta, au decis să nu mai vină anul acesta. Pe toţi Sfânta Parascheva îi binecuvântează, inima mare a Sfântului Gheorghe Pelerinul îi cuprinde pe toţi şi pe fiecare.

Rugăciunea tuturor se îndreaptă către Dumnezeu, prin mijlocirea sfinţilor Parascheva şi Gheorghe, în mod special pentru bătrânii, bolnavii şi deznădăjduiţii din jur sau din lume. Avem încredinţarea că puterea lui Dumnezeu arătată prin sfinţii săi constituie un omofor binecuvântat şi de ocrotire asupra noastră şi asupra lumii. Pelerinii vor pleca la casele lor cu bucuria în suflet că au fost aproape de sfintele moaşte. Pelerinajul în sine este un act tămăduitor. Sufletul devine mai puternic, mintea mai încrezătoare, trupul mai cutezător pentru a învinge obstacolele de atâtea de atâtea feluri care se ridică în faţa  normalităţii vieţii noastre şi a vieţii lumii.

Dumnezeu să primească dorul, durerea, bucuria fiecăruia, fiecare să primească nu după ceea ce este dezirabil din punct de vedere omenesc, ci ceea ce gândeşte Dumnezeu bine a fi pentru fiecare. Este necesară răbdarea, îndelunga răbdare şi încrederea în Dumnezeu. Dumnezeu nu ne lasă, sunt situaţii dificile, dar purtarea de grijă a lui Dumnezeu pe căi uneori necunoscute de noi se arată a fi o prezenţă constantă. Dumnezeu să ne ocrotească sub mila iubirii sale, să ne ierte de păcatele pe care cu voie sau fără de voie, ca pământeni, le-am săvârşit, să ne dăruiască puterea încredinţării în iertarea sa şi aşa mergem mai departe cu gândul la cei din spitale, bolnavi, medici, asistente medicale, infirmieri, cei care în aceste zile sunt pe linia primă a frontului. Dumnezeu să îi ocrotească pe ei, Dumnezeu să-i ocrotească pe toţi pelerinii, Dumnezeu să ne aibă sub ocrotirea sa pe noi, pe toţi şi întreaga lume. Aşa să fie, Amin!”, a transmis ÎPS Teofan.

Deja ai votat!