Talonul de pensie poate fi solicitat și în format electronic

Pensionarii care primesc pensia pe card pot opta pentru a primi talonul pe e-mail sau în contul online al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). Anunțul a fost făcut miercuri de Violeta Alexandru, fostul Ministru al Muncii.

Proiectul de lege se referă la posibilitatea transmiterii de către Casa Naţională de Pensii Publice, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul online deschis în portalul CNPP, a documentului de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru plata pensiei în cont curent sau cont de card. Proiectul a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților, în calitate de For decizional.

5 milioane de lei pentru livrarea talonului mov

Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii plătesc 5 milioane de lei pe lună pentru livrarea acestui serviciu (dus talonul mov pensionarilor care primesc pensia pe card), bani care vor fi economisiți odată cu modernizarea serviciului.

”Din experiența pe care am acumulat-o, am ajuns la concluzia că schimbările din societate, așa numitele reforme, se fac cu pași mici. Altfel rămân concept goale și, de la un moment dat, nu mai ascultă nimeni când le invoci. 
Conceptele acestea despre care tot vorbim: digitalizarea și schimbarea mentalității în livrarea serviciilor pentru cetățeni trebuie să coboare în viața reală. Să se vadă lucruri concrete în viața de zi cu zi a oamenilor”, a scris Violeta Alexandru, fostul ministru al muncii,  pe o rețea de socializare.

Pentru a se aplica, acest proiect de lege trebuie promulgat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, toți pensionarii trebuie să primească taloane de pensie, acestea fiind de două tipuri: de culoare roșie și de culoare mov.

Cei care își încasează drepturile de pensie la domiciliu primesc talonul de culoare roșie, care reprezintă documentul de plată. Pe de altă parte, celor care își primesc pensia prin bancă li se emite talonul de culoare mov, ca document de informare cu privire la sumele ce le-au fost transferate în cont.

Deja ai votat!