A plătit 300 de dolari pentru un permis de conducere și s-a ales cu dosar penal

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit, în posesia unei femei, un permis de conducere ce s-a dovedit a fi fals. Femeia este cercetată pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Falsul a fost descoperit joi, pe 14 octombrie a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, o femeie cu cetățenie Republica Moldova, pasageră într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova ce efectua o cursă ocazională cu destinația Polonia.

În baza profilului de risc s-a efectuat un control amănunțit asupra persoanei, ocazie cu care s-a descoperit în portmoneul acesteia un permis de conducere eliberat de autoritățile din Rusia, având imprimate datele de identificare și fotografia respectivei persoane.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noștri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui act autentic. Persoana a declarat că a obținut permisul în schimbul sumei de 300 de dolari”, a precizat Tatiana Radu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

 

Deja ai votat!