„Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“, campanie lansată de IGSU, E.ON şi Delgaz Grid

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi companiile E.ON şi Delgaz Grid au lansat campania „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranţa copilului tău!”. Potrivit iniţiatorilor campaniei, sunt numeroase situațiile în care părinții își lasă copiii în casă singuri ori nesupravegheați, crezând că nu li se poate întâmpla nimic rău. Cei mici se pot juca cu prizele sau cu focul și atunci este suficient un moment de neatenție ca să se producă un incident care poate avea urmări grave.

În primele opt luni ale acestui an, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), 16 copii au fost răniți în astfel de incidente și mai bine de o treime dintre aceștia au fost victime ale incendiilor generate de cauze de natură electrică, în special de improvizații la instalațiile electrice. Din păcate, în aceeaşi perioadă, doi copii și-au găsit sfârșitul în incendii.

Aceste drame nu pot trece neobservate

Din anul 2013 până la finele lunii august 2021, aproximativ 400 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe și, din nefericire, peste 100 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa.

Aceste drame nu pot trece neobservate și de aceea este necesară conștientizarea continuă, prin campanii dedicate de informare, asupra riscurilor care decurg din nerespectarea unor reguli minime de siguranță la domiciliu, pentru ca niciun copil să nu mai fie victima neglijenței. De aceea, IGSU, E.ON și Delgaz Grid derulează campania națională <Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău>, care își propune să scoată în prim-plan responsabilitatea adulților în ceea ce privește prevenția și respectarea măsurilor de siguranță în locuințe”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Sorin Munteanu, specialist comunicare externă în cadrul Delgaz Grid.

În acelaşi comunicat se arată că supravegherea micuților, pregătirea corespunzătoare a instalațiilor de încălzire, curățarea coșurilor de fum, obligatoriu înainte de venirea sezonului rece (numai cu personal autorizat), verificarea instalațiilor, repararea defecțiunilor de către specialiști sunt câteva dintre regulile principale care trebuie respectate, astfel încât copiii și ceilalți membri ai familiei să fie în siguranță.

 

Deja ai votat!