Ajutor pentru bolnavii Covid de la un afacerist botoşănean (video)

Exemplu de omenie dat de un afacerist botoşănean. Deşi a făcut o donaţie de peste 30.000 de euro, un puternic om de afaceri din judeţul Botoşani a dorit să rămână anonim.

Acesta a achiziţionat nu mai puţin de 20 de concentratoare de oxigen, atât de necesare bolnavilor de covid în această peroadă. Aparatele, cu o valoare de 131.000 de lei, fără TVA, au fost livrate în cursul zilei de vineri, direct la sediul DSP.

Botoșăneanul a răspuns astfel apelului făcut de directorul DSP, medicul Monica Adăscăliţei. „Omul de afaceri nu a dorit să îi fie dezvăluită identitatea, însă ajutorul lui este mai mult decât important, mai ales în această perioadă. Este, la propriu şi la figurat, o gură de oxigen, pentru bolnavi şi pentru sistemul sanitar şi îi mulţumesc pentru gestul extraordinar, atât în numele meu, cât şi al bolnavilor. Acum aceste concentratoare sunt şi mai importante, pentru că tot mai mulţi bolnavi au nevoie de terapie cu oxigen, din cauza formelor grave ale bolii. Donaţia este făcută către DSP, dar noi vom direcţiona imediat aceste aparate. Nevoia de concentratoare este foarte mare, în toate spitalele cu bolnavi Covid”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Aparatele, de provenienţă americană, sunt modelul Drive, produs de compania DeVilbiss, şi au capacitatea de 10 Litri.

Deja ai votat!