Peste 2700 de elevi botoşăneni fac ore de acasă

Datele centralizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi transmise de Irina Telişcă, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul instituţiei, arată că 2705 de elevi botoşăneni, respectiv 156 de clase, au ore online. Cei 2705 de elevi fac ore de acasă dat fiind faptul că în clasa sau şcoala lor sunt persoane confirmate cu Covid.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat în urmă cu câteva zile că decizia de a organiza ore în mediul online aparține conducerii fiecărei școli în parte. „Resping categoric fuga de răspundere din partea directorilor. O decizie centralizată nu poate fi luată tocmai din cauza condițiilor diferite între cele 17.632 de școli din România„, a spus ministrul, în cadrul unei conferințe de presă.

Ultimele raportări din şcoli sunt în măsură să producă îngrijorare în rândul părinţilor, elevilor şi angajaţilor din sistemul educaţional. Sunt 107 de cadre didactice confirmate cu Covid, nouă persoane din rândul personalului didactic auxiliar şi nouă din personalul nedidactic. 164 de elevi botoşăneni se confruntă cu aceeaşi problemă de sănătate.

 

Deja ai votat!