Botoșăneni premiați în cadrul Festivalului concurs „Răsună toaca-n cer”

Mai mulți copii din județul Botoșani au fost premiați în cadrul celei de-a X-a ediție a Festivalului concurs „Răsuna toaca-n cer”. Acesta s-a desfășurat pe 10 octombrie la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfântul Apostol Andrei” din Rotunda-Liteni, Protopopiatul Fălticeni, județul Suceava.

La concurs s-au înscris 40 de copii din judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi. Ei au concurat la patru categorii, respectiv 3-6 ani, clasele I-IV, clasele V-VIII şi categoria tinerilor din liceu şi studenţi, potrivit ziarullumina. Printre premiați s-au aflat și  botoșănenii Teodor Macuc, din Poiana, Vorona, care a obținut Premiul special, la categoria 3-6 ani – premiul I a fost obținut de Maria Simionică din Mesteacăn, Botoșani, la categoria clasele I-IV – premiul I a fost câștigat de Ștefan Irimia (Poiana – Vorona), iar la categoria elevi de liceu și studenți, premiul al III-lea a fost obținut de Constantin Irimia (Poiana – Vorona).

Prin organizarea acestui concurs se dorește apropierea copiilor de biserică. Parohia Rotunda a avut susținere în organizarea evenimentului din partea Centrului Cultural Bucovina, prin implicarea muzicologului Constanța Cristescu, din partea maicii Marina Ţurcanu, stareţa Mănăstirii Probota, și din partea Primăriei Liteni.

Organizatorii au oferit premii constând în bani, diplome și dulciuri. Evenimentul a fost organizat de preotul paroh Mihai Ursuleasa şi de arhidiaconul Adrian Ursuleasa, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Din juriu au făcut parte Călin Brăteanu, preot Constantin Hrehor și arhidiaconul Ciprian Ursuleasa.

Deja ai votat!