Chirii pentru medici stabilite după aproape un an

După aproape un an, în care blocul ANL destinat medicilor a stat nefolosit, Consiliul Județean a reușit, în cele din urmă, să mai facă un pas pentru ca medicii să intre în posesia locuințelor.

Astfel, consilierii județeni au aprobat cuantumul chiriilor pentru medicii care stau în locuințele ANL din municipiul Botoșani. Acestea pornesc de la 497 lei lunar și ajung la 638 de lei.

Blocul ANL are 20 de apartamente din care 15 cu două camere, iar cinci cu o cameră. Într-o primă etapă au fost repartizate șase locuințe ANL medicilor tineri. Deși președintele CJ afirma în luna martie a acestui an că apartamentele sunt gata de a fi preluate de medici, nici până în luna octombrie acest lucru nu se întâmplase.„Acuș se face anul. Tot am întrebat când ne putem muta și ni se spunea că luna viitoare. Tot luna viitoare și se împlinește anul. Am un coleg care a terminat în același timp cu mine, a mers la Spitalul Bacău, a primit apartamentul în câteva săptămâni și s-a mutat. Normal că se îndreaptă spre alte spitale. Acum ni s-a spus că săptămâna viitoare semnăm actele. Vom vedea”, a spus unul dintre cei șase beneficiari.

Chiria se stabilește anual de către administratorul locuinței, ținându-se cont de suprafețele apartamentelor, valoarea de amortizare precum și de coeficienții de pondere în funcție de localitate, an recepție al locuințelor și venitul chiriașilor. În calculul chiriei intră și un comision de 0,8% al autorităților (maximul prevăzut de lege), comision ce reprezintă cheltuieli de întreținere curentă, reparații capitale și administrare precum și o cotă de până la 0,5% care se reține chiriașilor trecuți de 35 de ani.

Chiria lunară rezultată după aplicarea coeficienților se ponderează în funcție de veniturile medii nete pe membru de familie ale titularului contractului de închiriere, realizate în ultimele 12 luni, se precizează în Hotărârea de Consiliu Județean.

Deja ai votat!