Permis de conducere polonez fals descoperit la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca efectuează cercetări în privința unui cetățean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals. Întâmplarea s-a petrecut pe 15 octombrie a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat. pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturism Citroen Xsara Picasso, înmatriculat în Polonia.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia, valabil pentru categoriile „A” și „B” .

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au concluzionat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule”, a precizat Tatiana Radu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Deja ai votat!