Record de vaccinare la mall (video)

Botoşănenii au luat cu asalt centrul de vaccinare temporar deschis în interiorul Uvertura Mall. Tot mai speriaţi de efectele devastatoare ale valului patru al pandemiei în rândul populaţiei, din ce în ce mai mulţi botoşăneni au venit să se vaccineze cu prima doză în cadrul maratonului de vaccinare.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a organizat, cu sprijinul Primăriei și al Prefecturii Botoșani, în acest weekend, un maraton de vaccinare la Uvertura Mall din municipiul Botoșani. În cadrul acţiunii botoșănenii au fost imunizați cu Pfizer, Moderna și Janssen sâmbătă 16 și duminică, de la orele 10.00 până la orele 19.00.

În prima zi au fost vaccinate 95 de persoane cu Pfizer, 54 cu Moderna şi 74 cu Johnson&Johnson, un total de 222 de persoane. Duminică, însă, au fost depășite orice așteptări, spațiul destinat vaccinării dovedindu-se, de multe ori, neîncăpător pentu cei doritori de a se imuniza. Astfel, duminică au fost vaccinați 168 de botoşăneni cu Pfizer, 190 cu Johnson și 34 cu Moderna.

În total sâmbătă și duminică au fost vaccinate 615 persoane după cum urmează: 264 cu vaccin Pfizer, 263 cu vaccin Johnson și 88 cu Moderna. „Observăm, nu doar de acum, o creştere semnificativă a persoanelor care doresc să se vaccineze. Aproximativ jumătate dintre cei vaccinaţi sâmbătă au fost cu prima doză. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19. Ţin să le mulţumesc celor care s-au implicat activ în acest maraton de vaccinare, dar şi botoşănenilor care au înţeles responsabilitatea de a se vaccina şi a-i proteja pe cei din jur″, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

 

Deja ai votat!