26 de vieţi luate de Covid în weekend

Nu mai puțin de 26 de decese s-au înregistrat în acest weekend, la Botoșani, din cauza Covid. Este vorba despre 15 femei şi 11 bărbaţi, cu vârste între 45 şi 92 de ani. Din Botoşani şi Dorohoi au fost şase, respectiv şapte cazuri, de fiecare dată fiind vorba despre afecţiuni secundare, care au dus la agravarea bolii cauzate de SARS-CoV-2. Câte un deces a fost raportat pentru localităţile Stăuceni, Răchiţi, Ungureni, Hudeşti, Mihai Eminescu, Flămânzi, Hilişeu Horia, Corlăteni, Blândeşti, Hlipiceni, Cristineşti, Bucecea şi Dersca.
Dintre aceste decese, un bărbat şi o femeie, ambii peste 70 de ani, au fost vaccinaţi în vara acestui an. Unul dintre aceştia suferea de demenţă vasculară şi fibrilaţie atrială, iar al doilea de diabet zaharat dezechilibrat.

Dintre cele 26 de decese, doar în trei dintre cazuri pacienţii au mai ajuns pe secţia de reanimare. Suprasaturat de bolnavi, Spitalul Judeţean nu mai face faţă să trateze pacienţii Covid, care de multe ori ajung să îşi găsească sfârşitul pe secţii suport, unde nu au parte de intervenţia medicilor de terapie intensivă.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a raportat, luni, 132 de noi cazuri COVID 19. Cele mai multe îmbolnăviri au fost înregistrate în municipiul Botoșani, respectiv 76.

Deja ai votat!