Botoșănean amendat cu 500 de lei pentru că a refuzat să poarte masca de protecție

FOTO ARHIVA

Un botoșănean care a refuzat să poarte masca de protecție într-un spațiu închis s-a ales cu o amendă de 500 de lei. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, sancțiunea a fost aplicată după ce forțele de ordine i-au atras atenția că, fiind într-un spațiu închis, este obligat să poarte masca. Cum acesta s-a încăpățânat să încalce regula, polițiștii l-au amendat.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au continuat acțiunile pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile privind limitarea efectelor pandemiei. Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și Inspectoratului Teritorial de Muncă au acționat pentru verificarea măsurilor impuse de autorități, în zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, terase, benzinării și la agenții economici de tip HORECA.

Potrivit reprezentanților IPJ Botoșani, weekendul trecut, pe raza întregului județ au fost organizate mai multe acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind verificate peste 350 de persoane, peste 200 de mijloace de transport și controlate 80 de locații de interes.

„Echipele de control au aplicat peste 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 7.400 de lei, pentru nerespectarea restricțiile privind deplasarea pe timp de noapte și pentru nerespectarea obligației de a purta mască de protecție în locurile în care acest lucru este obligatoriu”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani..

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate localitățile în care incidența cumulată la 14 zile a depășit șase cazuri la mia de locuitori, atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise, iar persoanele vaccinate nu sunt exceptate de la această măsură. Totodată, autoritățile au pus la dispoziție și un Telverde – 0800800165 – număr de telefon la care puteți semnala nereguli privind respectarea măsurilor impuse pentru limitare efectelor pandemiei de coronavirus.

 

Deja ai votat!