Sprijin financiar pentru firmele afectate de pandemie

Firmele afectate de pandemie vor primi microgranturi ( n.r formă de finanțare, venind ca un ajutor pentru antreprenorii care au venituri doar din dividende și nu au angajați), în valoare de 2.000 de euro. Astfel, de astăzi încep preînscrierile pentru solicitarea acestora, iar cei care nu aveau deja cont în aplicația ministerului și-l pot face până pe 24 octombrie. Perioada de înscriere propriu zisă începe pe 25 octombrie și se finalizează pe 23 noiembrie. Aceștia se pot înscrie aici.

Valoarea fondurilor puse la dispoziție ar putea ajuta circa 50.000 de beneficiari să primească aceste microgranturi. Este vorba de IMM-uri (n.r Întreprinderi mici și mijlocii), fără salariați la 31 decembrie 2019, conform situațiilor financiare, PFA-uri (n.r persoană fizică autorizată), II (n.r întreprindere individuală) și IF-uri (n.r întreprinderi familiale), dar și alți profesioniști care desfășoară profesii liberale (contabili, avocați, de pildă). De asemenea, și ONG-uri cu activitare economică, dar și PFA/CMI-urile care au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical, potrivit avocatnet.ro.

Plățile se vor face până la 31 decembrie 2023. Cei care au aplicat deja la sesiunea precedentă și au beneficiat de un microgrant nu mai pot beneficia de încă unul.

Programul este destinat susținerii firmelor și economiei, astfel antreprenorii cu afaceri afectate de contextul generat de pandemie pot beneficia de finanțări de până la 2.000 de euro.

Deja ai votat!