joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTWeekend cu spectacole la Teatrul "Mihai Eminescu"

Weekend cu spectacole la Teatrul „Mihai Eminescu”

Două spectacole de teatru vor avea loc în acest weekend pe scena Casei Tineretului din Botoşani. Astfel, sâmbătă, 23 octombrie, începând cu ora 18.00, botoșănenii iubitori de artă vor putea viziona piesa „Zăpezile de altădată”, după Dumitru Solomon, pusă în scenă de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”.

Piesa de teatrul este în regia Lorenei-Petronela Chribuță, scenografia aparține lui Mihai Pastramagiu, asistent regie este Bogdan Muncaciu, iar conceptul video al piesei aparține lui Ovidiu Elvald. Din distribuție fac parte actorii Bogdan Muncaciu, Lorena-Petronela Chiribuță, Crenola Muncaciu și Daniela Rudei.

„Spectacolul <<Zăpezile de altădată>> este o ilustare a realităţii cotidiene – a singurătăţii în doi, dar şi a dorinţei de regăsire şi întregire prin el sau ea într-o poveste nemuritoare de iubire. Ne vorbeşte despre fiecare dintre noi aşezaţi de Soartă, Destin, Dumnezeu în faţa iubirii şi a neiubirii. Ne vorbeşte despre singurătate, doi şi mai ales despre amintirea a ceea ce cândva a însemnat apropiere, tandreţe şi promisiunea unei iubiri eterne”, a transmis actrița Lorena-Petronela Chiribuță.

Ivan Turbincă, pe scena Casei Tineretului

Publicul botoșănean va putea viziona duminică, 24 octombrie, de la ora 18.00 un alt spectacol de excepție la Casa Tineretului. Este vorba de „Ivan Turbincă”, în regia lui Ion Sapdaru. Scenografia piesei aparține lui Mihai Pastramagiu, coregrafia Victoriei Bucun, iar asistent regie este Bogdan Horga.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Andreea Moțcu, Alexandra Acalfoae, Mirela Nistor, Lorena-Petronela Chiribuță, Silvia Răileanu, Alexandru Dobynciuc, Bogdan Horga, Bogdan Muncaciu, Cezar Amitroaei, Florin Aionițoaei, Gheorghe Frunză, și Răzvan Amitroaei.

”<<Ivan Turbincă>> este o poveste pentru cei mici dar, în mare parte și pentru cei mari. Se discută în spectacol despre relația omului cu neantul, cu moartea, cu fericirea, cu destinul, toate acestea întâlnindu-se fericit într-un melanj umoristic, dar și tragic, în același timp. Mă bucur, ne bucurăm cu toții că vom da încă o viață acestei nemuritoare povești!”, a transmis regizorul artistic, Ion Sapdaru.

Un bilet costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici.

Intrarea se face pe baza certificatului verde și a dovezii trecerii prin boală, dar care nu au mai mult de 180 de zile, au transmis reprezentanții instituției.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.8 ° C
6.1 °
3.8 °
95 %
3.1kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...