Lucrări fără autorizaţie la garajul cu etaj al fostului viceprimar Florin Ghiorghiţă

Poliţiştii locali din cadrul Biroului disciplina în construcţii au aplicat o amendă pentru executarea unor lucrări fără autorizaţie, la imobilul aflat pe Aleea Unirii 18, cunoscut ca „garajul cu etaj al viceprimarului Florin Ghiorghiţă”. Verificările au fost dispuse în urma unei sesizări primite de la un botoşănean care locuieşte în zonă.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că se lucrează la extinderea imobilului, fără, însă, a exista autorizaţie de construire eliberată de Serviciul urbanism din cadrul Primăriei Botoşani. „Poliţia Locală a fost sesizată cu privire la unele aspecte de mediu, în Asociaţia de proprietari numărul 1. În urma verificărilor, am constatat că nu sunt respectate prevederile legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi a fost aplicată o amendă proprietarului imobilului de pe Aleea Unirii numărul 18. S-a aplicat legea, am dispus sistarea lucrărilor şi intrarea în legalitate, respectiv obţinerea autorizaţiei de construire”, a declarat Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale. Oficialul nu a dat alte amănunte nici în privinţa proprietarului clădirii, nici referitor la cuantumul amenzii.

Potrivit unor surse din primărie care au dorit să-şi păstreze anonimatul, amenda aplicată este de 2000 de lei. Se pare că proprietarul respectivului imobil este tot Florin Ghiorghiţă, însă nici un oficial din Primăria Botoşani nu a dorit să confirme sau să infirme acest lucru.

În garajul cu etaj a funcţionat Florăria Azaleea

Florin Ghiorghiţă şi-a construit garajul cu etaj în perioada în care era viceprimar, iar acolo a funcţionat mai mulţi ani Florăria Azaleea.

Petrică Butnaru, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr.1, a declarat că nu este la curent cu lucrările demarate la garajul cu etaj, adăugând că nu el a sesizat Poliţia Locală. Acesta şi-a amintit însă că, în urmă cu mulţi ani, a făcut cerere la primărie pentru a putea ridica acolo sediu pentru asociaţia de proprietari, însă nu a primit un răspuns favorabil. „Nu după mult timp, am văzut că acolo se construieşte. Atunci am făcut o adresă la primărie şi am fost chemat de către viceprimarul Florin Ghiorghiţă. El mi-a spus <uitaţi reclamaţia dumneavoastră, am plătit amendă şi acum am intrat în legalitate>”, a declarat Petrică Butnaru.

În 2013, Florin Ghiorghiţă a postat pe un site de anunţuri că vinde afacerea, nu şi spaţiul comercial. „Spaţiul este proprietate şi nu se vinde. Se preia afacerea cu plata unei chirii lunare. Spaţiul este parter plus etaj, 130 mp şi 300 mp teren (terasa), dotat cu absolut toate utilităţile„, acesta este textul anunţului postat atunci de fostul viceprimar.

Florin Ghiorghiţă nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere.

Deja ai votat!