Program modificat în şcolile din comunele Albeşti şi Broscăuţi

Actuala criză sanitară impune, pe lângă mutarea activităţii unor clase în mediul online şi modificarea programului unor unităţi de învăţământ din judeţ. Şcolile din comunele Albeşti şi Broscăuţi şi-au modificat programul de lucru, după ce şoferii de pe microbuzele care-i aduceau pe copii la ore au intrat în carantină pentru două săptămâni.

Directorii şcolilor din cele două comune au găsit înlocuitori pentru cei doi şoferi, în comunele învecinate. „Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ din Albeşti şi Broscăuţi au decalat programul de intrare şi ieşire de la cursuri, cu acordul cadrelor didactice şi cu înştiinţarea copiilor şi părinţilor, astfel încât să poată să fie posibilă transportarea copiilor la şcoală şi înapoi„, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general.

Datele centralizate astăzi, 19 octombrie, arată că 2.289 de elevi botoşăneni fac ore de acasă. În total sunt 139 de clase cu activitatea de predare – învăţare în mediul online.

Irina Telişcă, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a anunţat că la această dată sunt 102 cadre didactice botoşănene confirmate cu Covid. Cu aceeaşi problemă de sănătate se confruntă zece angajaţi din rândul personalului didactic auxiliar, şase angajaţi din categoria personalului nedidactic şi 168 de elevi.

Deja ai votat!