Angajare în poliție doar pe bază de vaccinare, testare negativă la Covid sau pentru cei trecuți prin boală

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și protecţiei participanţilor la concursurile organizate de Poliția Română, candidaţii înscriși vor fi obligaţi să respecte anumite măsuri. Astfel, la toate concursurile organizate de Poliția Română, în această perioadă, vor putea participa exclusiv doar candidații care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 (n.r. – dacă au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), cei aflați în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (n.r. – nu mai vechi de 72 de ore) și candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dar nu mai vechi de 48 de ore. Termenele de mai sus se calculează la data susținerii probei de concurs.

Aceste reguli au fost introduse de astăzi (n.r. – 20 octombrie a.c.) și prin urmare, la accesul candidaţilor în incinta locaţiei în care va avea loc proba, se va verifica dovada că persoanele se află într-una dintre situaţiile care permit participarea, descrise mai sus, pe baza unui document scris pe care îl vor avea asupra lor, în copie (certificat verde digital Covid 19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs. „Candidaților care nu fac dovada că se află într-una din situațiile de mai sus, nu li se va permite accesul la probe și procedura de concurs pentru aceștia va înceta”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul General al Poliției Române.

Tot în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și protecţiei participanţilor la activitate, candidaţii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata prezenţei în locul desfășurării probei. Pentru evitarea situaţiilor neprevăzute, candidaţii sunt obligaţi să aibă asupra lor o mască de protecție, de rezervă.

La Botoșani, Inspectoratul de Poliție Județean a scos la concurs, pentru angajare din sursă externă, 10 funcții de ajutor de șef de post în mediul rural. Din cei 169 de candidați înscriși inițial, 45 au fost scoși din concurs din cauza dosarelor incomplete. La proba de evaluare a performanței fizice, alți 59 de candidați din cei 124 prezenți au fost declarați nepromovați și au fost respinși. Prin urmare, în cursă au mai rămas doar 65 de candidați, adică 38% din cei care și-au depus dosarele de participare.

 

 

 

Deja ai votat!