Doliu în învăţământul botoşănean – Profesorul Mihai Dos a plecat la Ceruri

Învăţământul botoşănean este în doliu. Mihai Dos, profesor la Liceul „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona, a plecat în cancelaria din Ceruri. Mai avea multe de dăruit, mai avea multe generaţii de educat, dar Dumnezeu a hotărât ca misiunea pe pământ a îndrăgitului profesor să se încheie aici.

Absolvent al Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Filosofie, Mihai Dos s-a stabilit în comuna Vorona unde, alături de soţia lui, şi ea cadru didactic, a educat şi pregătit pentru viaţă generaţii de elevi.

Mihai Dos a colaborat câţiva ani cu Monitorul de Botoşani. S-a implicat cu entuziasm în activitatea de jurnalist şi se bucura de fiecare dată regăsea în paginile ziarului articolele despre comuna Vorona.

Profesorul Mihai Dos a fost ani la rând lider de sindicat. Colegilor din Liga Sindicatelor din Învăţământ le este greu să accepte că profesorul Mihai Dos a părăsit această lume. „A fost un om şi un dascăl deosebit. Un bun organizator şi negociator, un profesor care şi-a iubit meseria, colegii şi elevii. Un dascăl cu vocaţie. Suntem alături de familia greu încercată”, a declarat Viorica Ocu, secretar general al Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

„A fost un om exemplu şi un profesor desăvârşit”

Vestea plecării din această lume a profesorului Mihai Dos a produs multă mâhnire în sufletul tuturor celor care l-au iubit şi apreciat.

Îmi este foarte greu să vorbesc despre dumneavoastră, domnule diriginte, la trecut. Ne-aţi părăsit mult prea devreme. Aţi fost un dascăl minunat, apreciat de noi toţi.

Nu ştim dacă v-am mulţumit vreodată îndeajuns pentru toată implicarea, iubirea şi bunătatea de care aţi dat dovadă….,urma să ne întâlnim peste ani, să fiţi mândru de noi…., dar Dumnezeu v-a vrut lângă El. Nu vă vom uita niciodată! Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, este mesajul transmis de Lucian Cojocariu.

Mihai Dos, vărul meu, a fost un Om exemplu și un Profesor desăvârșit! O inteligență aparte, superioară și un suflet mare, foarte mare. Un om întreg şi bun. Mare pierdere! Respect și dragoste pentru el, dintotdeauna și pentru totdeauna, din partea noastră, din Brașov. Îl plângem….”, a transmis Claudia Savu.

Mihai Dos avea un respect deosebit pentru oamenii de la catedră. „Învățătorul meu. Chivu se numea. Avea pieptul plin de decorații. Fusese în cazanul de la Stalingrad. Scăpase. El mi-a pus tocul în mână. Da, tocul. În memoria lui, le spun un La mulți ani! cu sfioșenie, cu respect tuturor învățătorilor, de ziua lor”, scria Mihai Dos pe 30 iunie, de Ziua Învăţătorului.

„Școala Voroneana este astăzi în doliu. Un om Remarcabil, un cadru didactic deosebit, foarte iubit și apreciat de colegi , de elevi, nu mai este printre noi. Sufletul nobil și generos a îndrumat generații de elevi. Cu calm și tact ne ajuta când întimpinam probleme, umorul lui fin ne dădea optimism și incredere. Cuvintele sunt de prisos. Ramai cu bine prietene drag!”, a transmis Daniel Lupu, fost director al Liceului Vorona.

Dumnezeu să îl odihnească în pace şi veşnică să-i fie amintirea!

Deja ai votat!