Controalele la legumicultorii din judeţ se apropie de final

Verificările realizate de reprezentanții Direcției Agricole Județene (DAJ) și ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) la legumicultorii botoșăneni sunt aproape de final. Astfel, au fost deja verificați 60 dintre cei 77 de fermieri care au depus cereri pentru ajutorul de minimis destinat legumelor în spații protejate.

Verificările la fața locului se efectuează de către echipe mixte în termen de șapte zile de la notificare. „APIA confirmă suprafața și cultura pentru care se solicită ajutor de minimis, iar reprezentanții DAJ efectuează evaluarea producției”, au transmis reprezentanții instituțiilor.

Pentru obţinerea sprijinului, după efectuarea verificărilor în teren, fermierii au obligaţia să depună la centrele județene sau locale APIA unde au depus cererea de înscriere, documentele justificative, precum și copia Registrului de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, completat la zi şi avizat de oficiul fitosanitar judeţean, până pe 3 decembrie 2021.

Cei care vor beneficia de aceste subvenții sunt producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producătorii agricoli, persoane juridice.

„Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/cultură/1.000 mp/beneficiar este de 2.000 euro și se acordă în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei, stabilit de către Banca Centrală Europeană, la data de 30 septembrie 2020”, au transmis reprezentanții APIA.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României pentru următoarele producții: ardei gras și/sau ardei lung, castraveți, tomate și vinete.

 

Deja ai votat!