Incendiu uriaș în comuna Corni. Trei case afectate de flăcări (VIDEO)

Două case și două anexe au fost distruse în urma unui incendiu violent care a afectat două gospodarii de pe raza comunei Corni. Incendiul s-a propagat și la o a treia locuință, afectându-i acoperișul.

Alarma a fost dată de o femeie care a anunțat că incendiul a cuprins o casă nelocuită și s-a extins la locuința si anexele din gospodăria vecină. Primele echipaje de pompieri care au ajuns la fața locului au observat flăcările, care măsurau peste șase metri, de la o distanță de aproximativ cinci kilometri.

„Având în vedere suprafața mare incendiată și faptul că vântul bătea cu putere și întreținea arderea, forțele de intervenție au fost suplimentate, în total, în acest moment acționează la fața locului cinci echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Botoșani și Dorohoi, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, dar și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Corni și Vorona, cu cate o autospecială cu apă și spumă”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Proprietarii uneia dintre case au avut nevoie de îngrijiri medicale întrucât au suferit atacuri de panică. Aceștia au refuzat transportul la spital. În aceste momente, incendiul este localizat și se lucrează pentru stingerea focarelor izolate și înlăturarea efectelor. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, dintr-o casă fiind scoase două butelii.

 

Deja ai votat!