Medicii specialiști au primit cheile de la locuințele ANL

Cheile primelor apartamente construite în programul ANL pentru specialiștii în sănătate, printr-un proiect al Consiliului Județean (CJ) Botoșani, au fost înmânate joi, 21 octombrie a.c.. Anterior, aceștia au semnat contractele de închiriere la sediul CJ.

„Ne ținem de cuvânt. Am promis că vom face tot ceea ce ne stă legal în puteri pentru a rezolva o parte din problemele cadrelor medicale, pentru a face atractiv sistemul sanitar botoșănean pentru tinerii specialiști, și iată, că astăzi, se materializează unul dintre demersurile făcute de către Consiliul Județean. Primii specialiști în sănătate au primit cheile de la locuințele ANL ridicate în blocul din strada Ștefan cel Mare”, a declarat Doina Federovici.

Procesul de repartizare continuă, în proxima ședință de plen consilierii județeni urmând să aprobe repartizarea a încă două dosare, după care, potrivit legii, va trebui să se calculeze chiria. De asemenea, tinerii specialiști în sănătate pot depune în continuare dosarele pentru obținerea unei locuințe ANL.

Blocul de locuințe pentru specialiști, care urmează acum etapele procesului de recepție, are 20 de apartamente, dintre care 15 cu două camere și cinci cu o cameră. De aceste locuințe pot beneficia medicii rezidenți și medicii specialiști chiar dacă au împlinit deja vârsta de 35 de ani.

 

Deja ai votat!