Primăria Botoşani a fost amendată de comisarii de mediu

Primăria Botoşani a primit o amendă de 5.000 de lei şi un avertisment de la Comisariatul Judeţean Botoşani al Gărzii de Mediu. Comisarii au aplicat aceste sancţiuni după ce au constatat că la unele lucrări de reabilitare și modernizare străzi şi parcări s-au „efectuat tăieri neautorizate sau vătămări ale arborilor şi arbuştilor”. Verificările au fost făcute după ce Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu a primit unele sesizări în legătură cu aceste lucrări.

Firma care are contract cu municipalitatea botoşăneană pe întreţinere şi reparaţii străzi derulează la această dată lucrări pe strada Nicolae Iorga. Partea carosabilă a fost extinsă şi vor fi amenajate noi locuri de parcare. Extinderea străzii s-a făcut cu afectarea spaţiului verde. În ultima perioadă, conducerea primăriei a discutat cu reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu pe tema acestor lucrări. Edilii s-au angajat să planteze alţi copaci în locul celor tăiaţi, însă, în cele din urmă, amenda a fost aplicată.

Îi asigurăm pe botoşăneni că avem grijă de spaţiul verde”

Am înţeles că a fost o reclamaţie la Garda de Mediu pentru tăierea a doi copaci de dimensiuni foarte reduse. În urma acestei reclamaţii, primăria a fost amendată cu 5000 de lei, din care se plăteşte valoarea minimă în 15 zile, respectiv 500 de lei”, a declarat viceprimarul  Bogdan Buhăianu. Edilul a dat asigurări că municipalitatea botoşăneană respectă normele europene privind suprafaţa de spaţiu care-i revine fiecărui locuitor din municipiul reşedinţă de judeţ. „Sunt aproximativ 31 de metri pătraţi de spaţiu verde la un locuitor. Îi asigurăm pe botoşăneni că avem grijă de spaţiul verde şi, mai mult decât atât, se vor vedea în perioada următoare noi amenajări peisagististice care vor înfrumuseţa oraşul”, a concluzionat Bogdan Buhăianu.

Municipalitatea a demarat lucrările de pe strada Nicolae Iorga la solicitarea botoşănenilor care locuiesc în zonă, nemulţumiţi de starea străzii şi a trotuarelor, dar şi de faptul că nu mai aveau unde să-şi parcheze maşinile.

Deja ai votat!