Certificatul verde luat în calcul la angajare. Restricții și la concursurile organizate de pompieri

Din ce în ce mai multe instituții au luat măsuri de protecție anti-Covid în cadrul concursurilor de angajare. După Poliție și Jandarmerie, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani a instituit o serie de restricții. Astfel, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 și a asigura protecție tuturor participanților la concursurile organizate la nivelul ISU Botoșani, candidații vor avea obligația de a respecta anumite măsuri.

Practic, la toate concursurile care vor avea loc în perioada următoare vor putea participa numai candidații care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore., ori candidații care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Termenele menționate de mai sus se calculează la data susținerii probei de concurs.

Cei care nu se conformează noilor reguli riscă să fie eliminați din concurs. Astfel, dacă nu vor avea hârtia pentru a dovedi situația în care se află, candidații nu vor mai putea susține probele și vor fi declarați implicit respinși. „Precizăm faptul că odată cu accesul în incinta locației în care se va desfășura proba, va fi verificată dovada că fiecare candidat se află într-una dintre situațiile care permit participarea, pe baza unui document pe suport de hârtie pe care trebuie să îl dețină (certificat verde digital Covid 19 printat și / sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen/ dovada trecerii prin boală). În situația în care vor exista candidați care nu vor putea face dovada că se află într-una din situațiile enumerate mai sus, acestora nu li se va permite accesul la probe, iar procedura de concurs pentru aceștia va înceta”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi (n.r. – vineri, 22 octombrie a.c.) de ISU Botoșani.

Totodată, candidații care vor participa la probele organizate în cadrul concursurilor de angajare sunt obligați să poarte mască de protecție, astfel încât să le acopere nasul și gura, pe toată durata prezenței în locul desfășurării concursului.

 

 

Deja ai votat!