Demersuri pentru deschiderea unui nou centru de vaccinare

Cum numărul botoşănenilor care doresc să se imunizeze a crescut în ultimele săptămâni, autorităţile sanitare au hotărât să vină în sprijinul acestora şi să înfiinţeze un nou centru de vaccinare fix în municipiul Botoşani. Acesta va funcţiona în holul de la intrare în Sala Polivalenta „Elisabeta Lipa” şi va avea trei circuite.

Noul centru va deveni funcţional de săptămâna viitoare, iar botoşănenii vor fi imunizaţi cu Pfizer, Johnson sau Modernă.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, împreună cu prefectul Dan Nechifor au mers vineri dimineaţă la Sala Polivalenta acolo unde s- au întâlnit cu reprezentanţi ai Primăriei şi ai DSPSA pentru a pune la punct toate măsurile care trebui luate pentru înfiinţarea unui centru în această locaţie. La întâlnire au participat prefectul Dan Nechifor, directorul şi directorul adjunct al DSP, medicul Monica Adăscăliţei şi Teodor Ferariu, dar şi  city managerul Mircea Magdalena.

„Cum numărul de persoane care s-au vaccinat la nivelul judeţului Botoşani a crescut exponenţial în ultimele zile, pentru a scădea presiunea pe centrul de vaccinare de la Colegiul Ghoerghe Asachi din muncipiul Botoşani şi faptul că numai ieri s-au vaccinat 1.500 de persoane, am ajuns la concluzia că este necesar să mai deschidem un centru de vaccinare fix pe lângă maratoanele pe care le vom mai desfăşura la nivelul judeţului Botoşani, la Sala Sporturilor unde vom avea trei fluxuri cu toate cele trei tipuri de vaccin, Pfizer, Modernă şi Johnson”, a declarat Monica Adascalitei, directorul DSP Botoşani.

Reprezentanţii Primăriei se vor ocupa de detaşarea de personal medical în această locaţie.

Deja ai votat!