Fructe retrase din Kaufland

ANSVSA – Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru siguranța Alimentelor a anunțat retragerea de pe piață a mai multor loturi de fructe, dintr-un mare lanț de magazine din țara noastră, și anume, Kaufland.

ANSVSA a dat un comunicat prin care anunță retragerea a trei loturi de rodii, de la Kaufland.

”Vă informăm că în urma prelevării unor probe în cadrul programului nostru de autocontrol, s-a decelat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambada-Cyhalothrin). Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următoarelor loturi neconforme ale produsului 09700153 RODII, distribuitor Deco Frucht Srl, origine Turcia. (…).

În consecință, se dispune retragerea de la comercializare și readucerea în magazine pe baza bonului fiscal al produsului rodii comercializat în perioada 29.09 – 10.10.2021.

Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienților să nu consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-au achiziționat produse din rețeaua Kaufland. Produsele se pot returna pâmă la 01.11.2021”, a transmis ANSVSA.

Potrivit comunicatului, care poate fi citit mai jos, rodiile din acele loturi cu probleme au fost distribuite la raft și în cele două supermarketuri Kaufland din municipiul Botoşani.

Deja ai votat!