Patru incendii de vegetație uscată în mai puțin de patru ore

Patru incendii de vegetație uscată și miriște s-au produs joi (n.r. – 21 octombrie a.c.), în județul Botoșani. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situții de Urgență, incendiile au avut loc în Cernești (comuna Todireni), Flămânzi, Prăjeni și Berza (comuna Santa Mare). „În urma incendiilor a ars, în total, vegetația uscată de pe aproximativ șase hectare. Pentru stingerea focului au acționat pompierii din cadrul Gărzilor de Intervenție Ștefănești și Trușești și Punctului de Lucru Flămânzi, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Pompierii reamintesc faptul că incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ întrucât pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole. Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare.

„Protejați-vă viața și proprietatea și nu uitați că prin incendierea vegetației uscate și a gunoaielor se poluează și mediul înconjurător”, este sfatul pompierilor botoșăneni.

 

 

Deja ai votat!