joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTBotoșănenii dau năvală la vaccinare din cauza restricțiilor (video)

Botoșănenii dau năvală la vaccinare din cauza restricțiilor (video)

Teama de dezastrul produs de Covid în valul 4 al pandemiei, dar mai ales restricțiile impuse pentru toate persoanele nevaccinate au făcut ca botoșănenii pur și simplu să ia cu asalt centrele de vaccinare în aceste zile.

Potrvit reprezentanților DSP Botoșani, de dimineață centrele de vaccinare din județ au fost pline de doritori să se vaccineze. Centrul temporar, deschis în Uvertura Mall a fost pur și simplu sufocat de la primele ore ale dimineții. Botoșănenii s-au așezat la cozi care se întind pe câteva zeci de metri pentru a se vaccina la centrul din mall sâmbătă. “Am văzut că se impun toate aceste restricții de luni și îmi doresc să am o viață cât decât normală. De aceea am venit să mă vaccinez. Eu mă protejez destul de bine și dacă nu erau restricțiile nu mă vaccinam”, a spus un botoșănean.

Alții vin însă pentru că doresc să se imunizeze și chiar pentru a treia doză. “Eu cred în cercetători și în oamenii de știință. Aleg să mă informez de la specialiștii care au învățat zeci de ani medicină, nu de pe rețelele de socializare”, a spus o botoșăneancă venită pentru doza trei de vaccin.

La Botoșani se ating recorduri zilnice la vaccinare, fiind depășite cele mai aglomerate zile chiar și de la începutul campaniei de vaccinare, în iarnă. “Vineri au fost vaccinate 1829 de persoane în județ. Dintre acestea, cu doza 1 au fost 1.346 de persoane”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Majoritatea celor care se vaccinează acum preferă vaccinul Johnson&Johnson, care este în monodoză și la doar zece zile se poate obține certificatul verde, care duce, automat, la posibilitatea evitării a o mulțime de restricții.

Numărul celor care au dorit să se imunizeze a crescut constant în luna Octombrie, care a devenit cea mai prolifică lună, din punct de vedere al vaccinării, începând din Ianuarie și până acum. Astfel, dacă în luna Septembrie au fost vaccinate, în total, 7939 de persoane, în Octombrie, doar până pe data de 21, au fost vaccinate 17441, dintre care peste 10000 cu prima doză.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...