Certificatul verde devine obligatoriu la intrarea în instituțiile publice

Din ce în ce mai multe instituții publice restricționează accesul în sedii sau la diverse activități, totul fiind condiționat de prezentarea certificatului verde. Astfel, în baza hotărârii de Guvern adoptată vineri, 22 octombrie a.c., prin care se introduceau noile restricții din cauza situației epidemiologice, accesul în instituții se va face, timp de o lună, doar pe baza de dovezii de vaccinare, a rezultatului negativ la testare sau a dovezii că persoana a trecut prin boală.

Printre instituțiile care au trecut deja la noul sistem se află și Serviciul de permise și înmatriculări, unde candidații programați pentru susținerea probei teoretice pentru obținerea permisului de conducere vor avea acces în sală numai dacă vor prezenta dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, ori dovada trecerii prin boală, dar nu oricum, ci numai pentru cei aflați în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. „Vă rugăm să țineți cont de aceste prevederi pentru a vi se permite accesul în instituția respectivă pentru susținerea probei teoretice”, li s-a transmis deja candidaților. Practic, cei care nu pot face dovada cu documente că îndeplinesc una dintre aceste condiții, riscă să fie declarație neprezentați și ulterior respinși.

La fel se întâmplă și la Serviciul de pașapoarte, unde vor avea acces doar persoanele care pot dovedi cu documente faptul că sunt în una dintre cele patru situații, ori la Registrul Auto Român. De altfel, în toate instituțiile unde există activitate de lucru cu publicul, aceste reguli vor deveni universal valabile, transmiterea documentelor de către populație către instituții urmând să se facă din nou în sistem on-line, acolo unde sistemul permite acest lucru.

 

Deja ai votat!