Concert simfonic organizat de Filarmonică

După ce la începutul lunii Filarmonica „George Enescu” din Botoșani anula o serie de concerte din cauza creşterii alarmante a numărului de cazuri de Covid19, astăzi reprezentanții instituției au anunțat că vor organiza un concert la sfârșitul săptămânii.

Astfel, spectacolul de muzică simfonică va avea loc vineri, 29 octombrie, începând cu ora 18.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor. Potrivit noilor restricții, accesul se face pe baza certificatului verde.

În cadrul concertului va fi prezent solistul Alexandru Tomescu, dar și dirijorul Matei Pop. În programul de vineri se vor regăsi operele lui L. van Beethoven – Concertul pentru vioară și orchestră în re major, op. 61 și N. Rimski-Korsakov – „Capriciul spaniol”, op. 34.

Violonistul Alexandru Tomescu s-a născut într-o familie de muzicieni, mama sa e profesoară de vioară, iar tatăl a fost pianist. A studiat la Liceul de Muzică George Enescu și Universitatea Națională de Muzică din București, dar și în Statele Unite și Elveția. În 2007 a câștigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu pentru o perioadă de cinci ani. Mai târziu, a câștigat același concurs în 2013 și 2018, și acum o poate folosi până în 2023.

Deja ai votat!