Firme interesate de contractul vizând extinderea Cimitirului Eternitatea

Licitaţia vizând stabilirea constructorului care să realizeze extinderea Cimitirului Eternitatea se apropie de data la care vor fi deschise ofertele. Data limită pentru depunerea ofertelor este 28 octombrie, ora 15:00. „Din câte am înţeles sunt câteva firme interesate să realizeze această investiţie. Este o investiţie de 1,3 milioane de euro. Aşteptăm încheierea unui contract şi să trecem la lucrări. Avem în bugetul pe acest an alocată o sumă de aproximativ 100.000 de euro”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Extinderea Cimitirului Eternitatea este o investiţie mai mult decât necesară. Municipiul Botoşani se confruntă cu o acută lipsă de locuri de înhumare în ambele cimitire ale oraşului. Singura posibilitate de rezolvare a problemei este extinderea Cimitirului Eternitatea, pe terenul proprietate a Consiliului Local. Etapa I a acestei investiţii se referă la o suprafaţă de 55.600 de metri pătraţi. Acest teren se află într-o zonă nesistematizată şi, prin lucrări de protecţie cu arbori, arbuşti se poate amenaja o aripă a cimitirului existent.

Edilii botoşăneni plănuiesc de opt ani această extindere

În iunie 2013, primarul Ovidiu Portariuc anunţa că municipalitatea botoşăneană a obţinut de la Ministerul Agriculturii şapte hectare de teren aflate lângă Cimitirul Eternitatea. Anii au trecut şi extinderea Cimitirului Eternitatea a rămas, din păcate, la faza de intenţie. Au fost doar multe promisiuni.

În anul 2016, Cătălin Flutur a revenit la conducerea primăriei şi a anunţat că vor fi urgentate procedurile pentru extinderea Cimitirului Eternitatea. În bugetul pe anul 2018 au fost alocaţi 170.000 de lei pentru întocmirea documentaţiei şi lucrările la Extinderea Eternitatea, dar nu s-a întâmplat nimic. În urmă cu doi ani, extinderea cimitirului a fost prinsă doar ca poziţie bugetară, suma alocată fiind de doar 1.000 de lei. În toamna anului 2019 a fost desemnată firma care a întocmit proiectul tehnic pentru extindere. În august 2020, consilierii municipali au aprobat încă un proiect de hotărâre vizând indicatorii tehnico- economici pentru această investiţie.

În condiţiile în care la licitaţia care se va încheia pe 28 octombrie va fi stabilit un câştigător şi nu vor exista contestaţii, conducerea primăriei estimează că lucrările la extinderea cimitirului Eternitatea vor începe în luna noiembrie.

Deja ai votat!