Traficant de droguri căutat de Interpol Rusia, capturat în PTF Stânca

Un individ bănuit de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri, dat în urmărire internațională de Federația Rusă, a fost capturat de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca. S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute, când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în România, un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 46 de ani.

„La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat faptul că pe numele bărbatului era emisă, de către autorităţile din Federația Rusă, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare/ extrădare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Reținut, Vladimir B, a fost prezentat sâmbătă (n.r. 23 octombrie a.c) în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava, iar aceștia au dispus arestarea lui provizorie pentru o perioadă de 15 zile sub acuzațiile de tentativă de fabricare, vânzare sau expediere ilegală de stupefiante, substanțe psihotrope la scară extrem de mare și contrabandă cu droguri.

 

Deja ai votat!