Vot cerut în Consiliul Municipal pentru cumpărarea unui teren

Consilierii municipali vor dezbate în şedinţa din 28 octombrie proiectul vizând aprobarea demarării procedurii de cumpărare a unui teren. După ce luna trecută primarul Cosmin Andrei a transmis că municipalitatea este dispusă de cumpere terenuri unde să fie amenajate locuri de joacă, o fost primită o ofertă.

O botoşăneancă deţine un teren în suprafaţă de 488 de metri pătraţi, pe strada Barbu Lăzăreanu nr. 17 – 19 şi este dispusă să-l vândă primăriei. La începutul acestei luni, ea a trimis o adresă în care arată că pe respectivul teren a fost un loc de joacă pentru copii, până în anul 1990. Proprietara a scris şi că preţul acestui teren este de 160 de euro pe metru pătrat, negociabil.

După primirea adresei, edilul a iniţiat un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa de joi. Aleşilor locali li se va cere votul şi pentru efectuarea unui raport de evaluare de către un specialist autorizat ANEVAR pentru stabilirea preţului de piaţă al terenului, care va fi ulterior aprobat în Consiliul Municipal. Preţul de cumpărare va fi stabilit prin negociere cu proprietarul terenului, în funcţie de raportul de evaluare. Negocierea va fi purtată de către o comisie constituită la nivelul deliberativului local.

Deja ai votat!