Concursul pentru directori – Rata de promovare nu s-a modificat după rezolvarea contestaţiilor

14 profesori care au susţinut proba scrisă din cadrul concursului pentru directorii de şcoli au depus contestaţii după aflarea rezultatelor. Potrivit celor precizate de Irina Telişcă, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, după rezolvarea constestaţiilor, situaţia privind candidaţii admişi, respectiv respinşi a rămas neschimbată.

Proba scrisă a fost susţinută pe 15 octombrie. Din cei 202 de candidaţi calificaţi pentru proba scrisă s-au prezentat în săli 189. Nouă candidaţi au absentat, iar patru vor susţine proba în sesiunea specială care va avea loc pe 28 octombrie, din cauză că au Covid.

Cu o rată de promovare de 77% la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director, respectiv director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, judeţul Botoşani s-a clasat pe locul şase la nivel naţional. Rezultatul de la nivelul judeţului Botoşani este cu 12 procente peste media naţională şi cu peste 30 de procente peste rezultatul înregistrat în judeţul clasat pe ultimul loc.

Calendarul acestui concurs mai include următoarele etape:

21 – 27 octombrie: Înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare

28 – 29 octombrie: Transmiterea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor/universităților.

1 – 10 noiembrie: Constituirea comisiilor pentru proba de interviu

12 noiembrie: Publicarea graficului de desfășurare a interviurilor

15 noiembrie – 8 decembrie: Desfășurarea probei de interviu

16 noiembrie – 10 decembrie: Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu

13 decembrie: Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ

17 decembrie: Validarea rezultatelor finale

20 – 22 decembrie: Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

Deja ai votat!