Prăpăd provocat de foc în două gospodării. Totul a pornit de la o scânteie

O scânteie purtată de vânt, evacuată pe un coș de fum aflat la distanță foarte mică de depozitele de furaje, a aprins două gospodării de pe raza comunei Vlăsinești. Incendiul a fost observat târziu, când flăcările au cuprins peste 160 tone de furaje și un adăpost de animale. Puțin a lipsit să nu mistuie și o casă. S-a întâmplat marți după-amiază, pe 26 octombrie a.c..

„20 de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni și voluntari din comună au intervenit, aproape cinci ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. Pentru a domoli flăcările a fost nevoie de multă apă, cele trei autospeciale de stingere cu apă și spumă fiind alimentate de mai multe ori”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Misiunea pompierilor a fost una de durată pentru că trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere. Unul dintre proprietari a rămas fără 25 tone de furaje, celălalt fără 140 tone nutrețuri și un adăpost de animale de aproximativ 70 metri pătrați.

 

Deja ai votat!