Iazul Negreni verificat de comisarii de mediu. Sunt vizate toate zonele de importanță avifaunistică

Garda de Mediu Botoșani și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani au organizat astăzi o acțiune de inspecție și control, conform planului comun, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol. „Acțiunile s-au desfășurat în cadrul ariei de protecție specială avifaunistică – cod ROSPA0049- Iazurile de pe Valea Ibănesei – Bașeului – Podrigăi, respectiv Acumularea Negreni, cu sprijinul logistic asigurat de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani”, a precizat Cristina Kashyap, comisar șef al Gărzii de Mediu Botoșani. Potrivit acelorași surse, reprezentanții AJVPS nu au făcut parte din echipa de control, ci au asigurat doar suportul logistic, punând la dispoziție o barcă. Asta pentru că Garda de Mediu nu deține în dotarea proprie un astfel de mijloc de deplasare pe apă.

Acțiunea de control a fost organizată întrucât, conform regulamentului sitului Natura 2000, pescuitul sportiv este permis exclusiv de pe mal și doar din standurile amenajate în acest scop. În timpul verificărilor, comisarii de mediu și jandarmii nu au constatat însă încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol.

Ariile de protecție specială avifaunistică sunt acele arii naturale protejate ale căror scopuri sunt conservarea, menținerea și, acolo unde este cazul, readucea într-o stare de conservare favorabilă a speciilor de păsări și a habitatelor specifice, desemnate pentru protecția speciilor de păsări migratoare sălbatice.

 

Deja ai votat!