Spectacol la Teatrul „Mihai Eminescu”

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor pune în scenă, în acest weekend, un spectacol deosebit. Astfel, duminică, 31 octombrie, la ora 18.00 va fi pusă în scenă, la Casa Tineretului, piesa “Angajare de clovn” de Matei Vișniec. Regia artistică aparține lui Ion Sapdaru, coregrafia Victoriei Bucun, iar costumele Alinei Dincă.

Din distribuţie fac parte actorii Bogdan Muncaciu, Dragoș Radu, Alexandra Acălfoae și Volin Costin.

Spectacolul nostru, inspirat de pătrunzătoarea piesă a lui Matei Vișniec, e o poveste despre amurgul nu tocmai grandios al Artistului, atunci când sufletul râvnește iar trupul nu mai poate. Ultima festă pe care o trăiește un Artist este trădarea propriului corp, acel instrument divin dăruit pentru a încânta publicul devine în final povara cea mai grea, cea mai nesuferită, cea mai frustrantă. Piesa e povestită aproape fără replici, (căci și verbul bătrânului Artist suferă transformări) păstrând canavaua fină a autorului. „Angajare de clovn” e un eseu despre sfârșitul unui Artist, a transmis regizorul Ion Spadaru.

Un bilet costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici.

Deja ai votat!