A trecut ilegal frontiera pentru un loc de muncă în România

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au depistat și reținut un cetățean ucrainean care a încercat să intre ilegal în România, cu intenția de a găsi un loc de muncă în țara noastră. În vârstă de 21 de ani, transfugul a fost observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte li capturat imediat ce a trecut frontiera din Ucraina spre România.

„În urma verificărilor efectuate și cercetării la fața locului, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul are cetățenie ucraineană, este în vârstă de 21 de ani și a încercat să intre ilegal în România cu intenția să găsească un loc de muncă. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Potrivit acelorași surse, cercetările continuă în comun cu autoritățile de frontieră ucrainene, iar în baza acordului de readmisie încheiat între Uniunea Europeană și Ucraina, cetățeanul a fost preluat de autoritățile statului vecin.

 

Deja ai votat!