vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTHaosul de pe străzi, subiect de discuţii în Consiliul Municipal

Haosul de pe străzi, subiect de discuţii în Consiliul Municipal

Raluca Curelariu, consilier USR, a adus în atenţia deliberativului local, haosul existent pe străzile şi în parcările din municipiul Botoşani.

Avem un regulament de parcare pe care l-am votat după trei sau patru ore de dezbatere, în care se stipulează foarte clar și a fost aprobat de către Consiliul Local ca mașinile parcate pe locuri rezervate în zonele rezidențiale să fie blocate și ridicate după trei ore de la blocarea mașinii, dacă nu se prezintă proprietarul. Aș vrea să înțeleg dacă avem o problemă în a implementa acest regulament, pentru că înțeleg de la cetățeni că această regulă nu se aplică. Mai mult decât atât, au fost polițiști locali care mi-au spus personal că nu există această regulă, deși știu sigur că am votat-o”, a declarat Raluca Curelariu.

Aceasta a întrebat de ce nu este aplicat regulamentul de parcări votat în Consiliul Local.

Demersuri blocate pentru două semafoare 

La un an de mandat, alesul local i-a pregătit primarului Cosmin Andrei un cadou şi anume o listă cu 92 de achiziții făcute în acest an în România vizând lucrări de semaforizare. „Înțeleg că noi nu suntem capabili să cheltuim banii pe care îi avem în ceea ce privește cele două semafoare pe care ni le-am propus la începutul anului. Am verificat portalul şi nu a fost introdusă această achiziție. Și dacă cumva avem o problemă și nu știm cum să facem o achiziție de semafoare, vă ajut cu mare drag”, a adăugat consilierul USR. Mai mult, în cazul în care edilii nu ştiu cum arată aceste semafoare, „le găsesc la Dorohoi”.

În bugetul local sunt bani alocaţi pentru achiziţia a două semafoare cu buton, care să fie amplasate în zona  Muzeului Judeţean şi în zona BRD (Piaţa Centrală) pentru că este cunoscut faptul că în acele zone se produc blocaje în trafic din cauza pietonilor.

Probleme din cauza trecerilor de pietoni mult prea apropiate de sensurile giratorii

Mulţi şoferi s-au plâns de faptul că multe blocaje se produc şi din cauză că trecerile de pietoni sunt foarte aproape de sensurile giratorii.

Vă întreb dacă circulaţi în alt oraş decât Botoşani. De foarte mult timp insistăm să mutați trecerile de pietoni de lângă sensurile giratorii. Ați spus că așteptăm să se termine nu știu ce lucrări. Nu știu la ce lucrări vă referiți, cert este că traficul a devenit un chin. Nu înțeleg de ce de un an de zile nu s-a luat niciun fel de măsură în acest sens, nu înțeleg de ce Poliția Locală nu-şi face treaba pentru a rezolva situația mașinilor parcate alandala. Pe lângă floricele pe care le punem prin oraș, poate ar fi momentul să rezolvăm şi o problemă extrem de gravă, aceea a traficului”, a mai spus Raluca Curelariu, adăugând că „sunt sigură că dacă ne punem  mintea la contribuţie vom reuşi să rezolvăm problema traficului din Botoşani”.

Viceprimarul Liviu Toma, edil care coordonează Poliția Locale, a explicat că măsurile luate de poliţiştii locali sunt corelate cu acţiuni de prevenţie. Liviu Toma a amintit că, în urmă cu aproximativ şase luni, a propus în Comisia de sistematizare a circulaţiei instituirea unor sensuri unice măcar în zonele unde se impune acest lucru, aceasta fiind soluţia până la amenajarea unor noi parcări. În finalul intervenţiei, Liviu Toma a propus aleşilor locali să participe la şedinţele Comisiei de sistematizare a circulaţiei pentru a expune problemele care există şi a găsi rezolvări.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.6 ° C
10.5 °
9.4 °
55 %
2.8kmh
62 %
vin
9 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...