Vodafone și Salvați Copiii ajută bebelușii din Botoșani

Organizația Salvați Copiii a venit, din nou, în sprijinul bebelușilor din Botoșani. De această dată printr-un proiect făcut cu Maternitatea Botoșani și care a participat la un concurs de burse de finanțare pentru secțiile de neonatologie din toată țara.

Fundația Vodafone România a anunțat câștigătorii rundei de finanțare „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” în valoare de 4,5 milioane de lei, destinați renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale, inclusiv soluții de telemedicină, dar și pregătirii echipelor medicale din compartimentele și secțiile de neonatologie de nivel I și II din spitalele publice din România.

Dintre toate proiectele, doar șase unități neonatale au căștigat. Acestea aparțin spitalelor județene și municipale din localitățile Botoșani, Caransebeș, Craiova, Mediaș, Slatina și Târgu Mureș. Implementarea proiectelor va fi asigurată de fundații și asociații cu experiență în derularea de proiecte în zona medicală, care, pe lângă finanțare vor beneficia din partea Fundației Vodafone România și de consultanță tehnică pentru lucrări de renovare și consultanță pentru atragerea de fonduri destinate dezvoltării pe termen lung a unităților medicale neonatale din comunitățile dezavantajate.

Primul pe lista proiectelor câștigătoare este cel care vizează secția de neonatologie de la Botoșani, intitulat “Șansă la viață pentru nou-născuții din Botoșani, Fundația Salvați Copiii România – modernizarea secției de neonatologie de nivel II a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani”. “Bebelușii din cadrul maternității din Botoșani sunt principalii beneficiari ai aparaturii achiziționate în cadrul proiectului. De asemenea, personalul medical va reprezenta un alt grup țintă, iar munca acestora va fi mult ușurată odată cu prezența aparaturii performante în cadrul secției de neonatologie”, se arată în proiectul câștigător de la Botoșani, făcut de cei de la Salvați Copiii.

De altfel, secția de neonatologie de la Botoșani nu este la prima experiență cu Organizația Salvați Copiii, care a mai ajutat secția cu alte șase donații, de peste 100.000 de euro, în ultimii ani. De această dată, proiectul finanțat de Fundația Vodafone are o valoare de peste 200.000 de euro și conține aparate de ventilație neonatală/pediatrică, monitoare, blendere aer – oxygen pentru dotarea săliilor de naștere și operație, o hotă filtrantă cu flux de aer laminar, lămpi de fototerapie, injectomate, aparatură specială pentru intubare, valoarea totală a proiectului apropiindu-se de 1 milion de lei. „Atunci când vorbim de intervenție medicală în cazul unui nou-născut, nivelul de dotare cu aparatură medicală a unei secții de neonatologie poate face diferența între viață și moarte. Avem încredere că aceste proiecte vor contribui pentru a le oferi micuților grav bolnavi din România o șansă la supraviețuire. Estimăm că după finalizarea proiectelor, în fiecare an, 11.000 de nou-născuți, dintre care 2.000 cu afecțiuni medicale critice, vor avea parte de cele mai bune condiții de îngrijire sau de transfer optim în secțiile și compartimentele de terapie intensivă neonatală și de prematuri de rang superior. Anual, 200 de medici și asistenți medicali vor avea condiții medicale adecvate îngrijirii nou-născuților cu diverse afecțiuni. Contribuim astfel la combaterea unei statistici sumbre care situează România în topul mortalității infantile în Europa,″ a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România, cei care asigură finanțarea.

Proiectul asigură una dintre cele mai importante finanțări la un spital din Botoșani, din fonduri private, iar conducerea unității sanitare  s-a angajat să mai cumpere un aparat performant pentru această secție. “Este o finanțare care ne face mândri și responsabili, fiind doar șase proiecte aprobate. Mai era un aparat în proiect și ne-am angajat să îl cumpărăm noi, Spitalul Județean. Are o valoare de aproape 30.000 de euro, iar când mi s-a spus că poate salva efectiv viața unor bebeluși, chiar și unul, eu zic că se merită! Vorbim de viitorul nostru. Voi susține tot timpul, indiferent de ce se va întâmpla, astfel de proiecte, care vin în folosul pacientului și ajuta și cadrele medicale într-un act mai sigur și performant”, a spus economista Doina Caba, managerul Spitalului Județean de Urgență.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Deja ai votat!