14.400 de botoşăneni vaccinaţi într-o săptămână

Peste 14.000 de botoşăneni au fost vaccinaţi într-o săptămână, fiind cea mai prolifică de la începutul campaniei de vaccinare. Perioada 22-28 octombrie a cunoscut cea mai aglomerată săptămână în toate centrele de vaccinare din judeţ. Potrivit autorităţilor sanitare, nu mai puţin de 14.489 de botoşăneni au fost vaccinaţi în perioada de şapte zile. Dintre aceştia, 11.471 cu prima doză, semn că tot mai mulţi locuitori ai judeţului îşi doresc să scape de restricţiile impuse pentru nevaccinaţi, sau se tem şi de efectele tot mai grave ale virusului.

Cei mai mulţi botoşăneni au preferat vaccinul cu o singură doză, de la Johnson&Johnson. 7.351 de persoane, mai exact, adică mai bine de o mie de persoane în fiecare zi. „Au fost zile şi cu 3.000 de persoane vaccinate. Majoritatea preferă vaccinul de la Johnson, cu o singură doză. Astfel, după 10 zile pot beneficia de certificatul verde”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Cu Pfizer s-au vaccinat 4.032 de botoşăneni, cu prima doză, şi alţi peste 2.700 cu dozele 2 şi 3. Cu vaccinul de la Monderna au fost în total aproape 400 de persoane vaccinate.

Deja ai votat!