Botoșănenii pot depune cereri pentru plata șomajului tehnic

În urma unei decizii luate de Guvern la începutul lunii, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) revine la plata indemnizațiilor de șomaj tehnic.  Astfel, începând de luni, botoșănenii care au suspendat contractele individuale de muncă, pot depune cereri pentru plata indemnizației de șomaj tehnic.

„Începând cu data de 01.11.2021, angajatorii care au suspendat contractele individuale de muncă în baza art.52 alin.(1) lit.c) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicată cu modificările și completările ulterioare , pot depune cererile pentru plata indemnizației de șomaj tehnic ce se acordă în baza OUG 111/2021”, au transmis reprezentanții AJOFM Botoșani.

Acestea pot fi trimise la adresa de e-mail botosani@anofm.gov.ro

Ordonanța de urgență prevede ajutoare financiare pentru cei care intră în șomaj tehnic, ca urmare a restricțiilor și crizei generate de pandemie. Astfel, ANOFM va plăti până la 31 decembrie inclusiv, 75% din valoarea salariului mediu brut pentru un viitor șomer tehnic. Șomajul tehnic înseamnă suspendarea activității salariaților pe o anumită perioadă de timp.

Deja ai votat!