Botoșănenii se vaccinează în cea mai lungă noapte din an (video)

Câteva zeci de botoșăneni au participat la începutul maratonului “noaptea albă a vaccinării” pentru a se vaccina împotriva Covid.

Organizat în Sala Polivalentă, evenimentul s-a dorit a fi un sprijin pentru cei care nu puteau veni pe parcursul zilei, dar și pentru a mai degreva centrele aglomerate din municipiu. “Am făcut acest maraton pentru a veni în întâmpinarea numărului mare de botoşăneni care doresc în ultima perioadă să se vaccineze. Am ajuns și la zile cu 3.000 de persoane vaccinate. Acest maraton se va întinde pe durata a 25 de ore. Am vrut să le dăm posibilitatea și celor care au un program încărcat pe parcursul zilei. Cei care doresc să se imunizeze pot opta între vaccinurile Pfizer, Moderna și Janssen”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani. Potrivit acesteia, 35 de persoane au fost vaccinate în intervalul 20:00-22:30, botoșănenii putând merge pe tot parcursul nopții.

De altfel, acesta a fost și motivul pentru care botoșănenii au ales să vină și noaptea la vaccinare. “E și mai liber, și îmi permite și programul la muncă. Am ales Johnson pentru că e o singură doză și sper să capăt cât mai repede imunitate”, a spus un botoșănean. Un altul a ales seara pentru a evita aglomerația creată în ultimele zile la mai toate centrele de vaccinare. “Este mult mai liber și am dorit să evit un eventual rând”, a spus acesta.

Pe tot parcursul nopții, care va avea și o oră în plus, botoșănenii se vor putea vaccina cu Johnson, Pfizer și Moderna.

Potrivit autorităților, în ultima săptămână au fost peste 11.000 de persoane vaccinate cu prima doză.

Deja ai votat!